Ons Bedrijf

De keuze voor een goede rijschool is erg belangrijk, je moet met plezier de lessen kunnen volgen en de lessen moeten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Je kunt bij veel scholen je rijbewijs halen in verschillende prijsklassen, maar niet bij elke rijschool speelt kwaliteit ook een belangrijke rol! Autorijschool Schoutsen levert kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Tussen Tijdse Toets:

Voordat je deelneemt aan het praktijkexamen is er een mogelijkheid om een Tussen Tijdse Toets af te leggen. De toets is een rijtest die verloopt als een gewoon examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen behandeld en getoetst volgens de officiele exameneisen. Na afloop van de toets krijg je van de examinator te horen aan welke examenonderdelen je nog extra aandacht moet besteden. Tijdens de T.T.T krijg je twee bijzondere manoeuvres, mocht je deze voldoende hebben uitgevoerd dan krijg je vrijstelling voor deze onderdelen. Deze vrijstelling is maar eenmalig geldig.

Theorie:

Voordat je een praktijkexamen of Tussen tijdse Toets aflegt moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen. Het theorie-examen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig zijn. Je kunt theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent.

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen:

*25 vragen over gevaarherkenning, *30 vragen over verkeersregels, *10 vragen over verkeersinzicht. Je bent geslaagd voor je theorie-examen als je: 12 vragen goed beantwoord hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning en 35 vragen goed beantwoord hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Wanneer je geslaagd bent voor je theorie-examen blijft je theoriecertificaat anderhalf jaar geldig.

Naar je theorie-examen moet je een geldige ID-kaart of een geldig paspoort meenemen!

Bij ons kun je de benodigde materialen aanschaffen om je theorie-examen zelfstandig voor te bereiden.